Voorlezen aan kids

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud.

Tijdens de jaarlijkse Voorleesweek in november zetten we graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Maar ook op andere momenten doorheen het jaar organiseert onze bib organiseert warme voorleesmomenten. We geven je hieronder ook graag een heleboel tips voor plezierige voorleesboeken mee!

voorlezen

 

Voorleestips per leeftijd

Voorleesweek

Tijdens de jaarlijkse Voorleesweek in november wordt er extra aandacht gegeven aan voorlezen. Naast vele voorleestips organiseert de bib ook knusse voorleesmomenten voor jong en al iets ouder. Kijk voor meer info bij 'voorleesweek'. 

 

Jeugdboekenmaand

De maand maart staat elk jaar in teken van jeugdboeken. De bib organiseert auteurslezingen voor de scholen en verschillende activiteiten en voorleesmomenten voor de jeugd. Kijk voor meer info bij 'jeugdboekenmaand'. 

 

Boekstartdag 

Onze bib doet mee met Boekstart, een project waarbij we jonge ouders en hun kinderen willen laten genieten van boeken. Dit is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van het kindje, maar samen in een boek kijken is vooral heel fijn en gezellig. Het is goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten. Kom gerust eens neuzen tussen de knisperboekjes, kartonboekjes, badboekjes en voorleesverhalen. Maak van boekentijd een moment voor jou en je kindje. Samen lezen is leesplezier voor twee! Elk jaar is er in mei een Vlaamse Boekstartdag. Voorlezen en andere activiteiten voor onze allerjongsten staan die dag alvast op het programma!

 

Fundels

Ken je Fundels al? Dit zijn digitale kinderboeken met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Kinderen leren al spelend lezen en voor kleuters komen bestaande prentenboeken tot leven op een interactieve manier. Benieuwd? Download de Fundels-app op jouw tablet of smartphone en log in met je ‘Mijn Bibliotheek-profiel’. Wie lid is van bibliotheek De Letterschuur kan tot 34 gratis exemplaren lenen.

Alle info vind je op onze website onder 'Fundels'.