Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de jaarlijkse Voorleesweek in november zetten we graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Maar ook op andere momenten doorheen het jaar organiseert onze bib organiseert warme voorleesmomenten.

voorlezen

Voorleesweek 2021

Tijdens de jaarlijkse voorleesweek in november wordt er extra aandacht gegeven aan voorlezen. De voorleesweek 2021 loopt van 21 tot 29 november waarbij we ons onder het motto 'Lezers maak je samen' focussen op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten... Want lezers, die creëer je samen.

Tijdens de voorleesweek organiseert onze bib 3 gezellige activiteiten:

  • voorleesontbijt op zaterdag 21 november (voor gezinnen met kinderen)
  • voorleesavond op vrijdag 27 november (voor kinderen en volwassenen) 
  • Boekstart op zondagvoormiddag 29 november (voor baby's, peuters en kleuters)

Onze activiteiten zijn omwille van de coronamaatregelen geannuleerd. Hou onze FB-pagina in het oog en ontdek elke dag een leuke voorleestip!

 

Jeugdboekenmaand 2021

De maand maart staat elk jaar in teken van jeugdboeken. De bib organiseert auteurslezingen voor de scholen en verschillende activiteiten en voorleesmomenten voor de jeugd. Het thema voor de Jeugdboekenmaand 2021 is 'feest'. Meer info volgt later!

 

Boekstartdag 

Onze bib doet mee met Boekstart, een project waarbij we jonge ouders en hun kinderen willen laten genieten van boeken. Dit is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van het kindje, maar samen in een boek kijken is vooral heel fijn en gezellig. Het is goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten. Kom gerust eens neuzen tussen de knisperboekjes, kartonboekjes, badboekjes en voorleesverhalen. Maak van boekentijd een moment voor jou en je kindje. Samen lezen is leesplezier voor twee! Elk jaar is er in mei een Vlaamse Boekstartdag. Voorlezen en andere activiteiten voor onze allerjongsten staan die dag alvast op het programma!

  • Boekstartdag op zondag 29 november 2020 (extra editie! - geannuleerd)
  • Boekstartdag zaterdag 22 mei 2021