Maakbib

Creatieve workshop en maaklabs voor kinderen tot 14 jaar.

Bibliotheken zijn ideale plaatsen om kinderen en jongeren in contact te brengen met de mogelijkheid om iets te creëren, de ‘maakwereld’ als het ware. En bibliotheken zijn immers een plek waar we kennis kunnen verzamelen en delen... Vandaar het nieuwe initiatief van ‘Maakbib’. We dompelen ons onder in de wondere wereld van het maken, techniek en programmeren!

maakbib

De zuidelijke Westhoek bundelt de krachten binnen het samenwerkingsverband Biblio7: de bibliotheken van Zonnebeke, Langemark-Poelkapelle, Ieper en Poperinge slaan de handen in elkaar en gaan als Maakbib aan de slag. Samen geven we ruimte aan innovatie en creativiteit. Met de steun van VLAIO en De Creatieve Stem maken we kennis met verschillende technische tools en mini-maaklabs. 

Onze bib biedt verschillende laagdrempelige maak-activiteiten aan voor kinderen tot 14 jaar. Elke maand kun je ook leren hoe je op een ‘coole’ manier kan programmeren, websites maken en games ontwikkelen met CoderDojo! Stap voor stap bouwen we dus aan een echte makersgemeenschap.

Vragen of suggesties? Zin om als begeleider van maakbib-workshops aan de slag te gaan? Mail elien.veys@zonnebeke.be.  

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Vlaams Agentschap Ondernemen, Stemacademie en De Creatieve Stem.

vlaio
stem academy.png