Vind je lezen leuk, ontdek je graag nieuwe boeken in uiteenlopende genres en praat je achteraf ook nog eens graag over je leeservaring? Dan is de leesclub wellicht iets voor jou!

leesclub

Onze leesclub komt drie à vier keer per jaar samen. Het boek dat besproken wordt, wordt gekozen op voorstel van één of meerdere leden van de leesclub of door de bibliotheek zelf. De leden krijgen ruim op voorhand de titel door en kunnen het boek – meestal als e-boek op een e-reader - bij de bibliotheek komen halen. We proberen zoveel mogelijk recente boeken te kiezen en zorgen er ook voor dat diverse genres en thema’s aan bod komen.

Op de avond zelf, geeft een medewerker van de bib een korte inleiding over de schrijver en het gelezen boek. Daarna wordt er een gesprek opgezet. Zo kunnen de leden vertellen hoe zij het boek ervaren hebben, welke vragen zij erbij hebben, wat ze goed of net minder goed vonden. De sfeer is gemoedelijk en De Letterschuur zorgt voor een drankje. Af en toe leidt een boek eens tot een pittige discussie over actuele thema’s, maar alles in een open, respectvolle sfeer. Vaak ook breien we nog een vervolg op de boekbespreking en nodigen wij de auteur uit voor een lezing. Zo waren hier al Kader Abdollah, Stefan Hertmans, Ann De Craemer en Griet Op de Beeck te gast nadat de leesclub een van hun boeken gelezen had. Werd het boek verfilmd, dan bekijken we samen die film of we maken een uitstap die aansluit bij het thema van het boek. Zaken die een extra dimensie geven aan de leeservaring. 

De leesclub bestaat uit een vaste kern die (zo goed als) altijd aanwezig is, maar er zijn mensen die maar af en toe komen. Ook dat kan perfect! 

 

Data:

  • Donderdag 7 maart 2019 – 19.30 uur - “De kinderen van Calais” van Lara Taveirne
  • Donderdag 16 mei 2019 – 19.30 uur – "Zondagskind" van Judith Visser
  • Woensdag 16 oktober 2019 – 19.30 uur – "Kongokorset" van Herlinde Leyssens

 

Iets voor jou? Stuur een mail naar sonja.hauspie@zonnebeke.be.