Jaarlijks zetten we tijdens de maand maart de jeugdboeken in de kijker! Tijdens de jeugdboekenmaand 2020 staat het thema ‘kunst’ centraal. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet je aan het denken. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet iets in beweging.

banner.jpg

Na een zeer geslaagde start werd de Jeugdboekenmaand abrupt afgebroken door de snelle opkomst en verspreiding van het coronavirus. We betreuren dit uiteraard, maar de veiligheid en gezondheid van iedereen gaat boven alles. En we zien het als een kans: meer tijd dan ooit om te lezen én voor te lezen!

Graag zetten we de Jeugdboekenmaand online verder via een Jeugdboekenmaand-YouTube! Met filmpjes van auteurs en illustratoren die voorlezen, teken- en knutseltips geven, vertellen, live illustreren enzovoort! Je ontdekt er nu al filmpjes van onder andere Joke van Leeuwen, Dimitri Leue, Siska Goeminne, Bart Moeyaert, Stefan Boonen, Mattias De Leeuw, Kim Crabeels..., maar er komen er zeker nog bij. Veel kijk- en leesplezier! 

De hele maand lang inspireert de bib je met mooie kinder- en jeugdboeken. Je kan trouwens ook zelf de titel van je favoriete kinderboek aller tijden uithangen in de bib en zo alle bib-bezoekers inspireren! We nodigen ook dit jaar graag verschillende jeugdauteurs en -illustratoren uit voor de scholen: Reinhilde Van Driel, Joke Van Leeuwen en Matilda Masters komen langs en vertellen over hun boeken. En natuurlijk zijn er ook verschillende plezierige activiteiten voor onze jonge inwoners:

Verteltheater Wonderling

Voor de kleuters en kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar komt Verteltheater Wonderling langs! We leren Tilly kennen, zij is een goede heks. Ze reist op Giraf met zijn onafscheidelijke ToverTuba. Samen hebben ze de hele wereld gezien. De héle wereld, dus ook die van de kabouters, reuzen, elfjes, draken, walvissen, feeën … Ze vertelt hun avonturen. En je kan en mag al die verhalen ook vastnemen... Tilly kan ook toversnoepjes maken. En je kan en mag daar ook bij helpen... En proeven en ruiken en opeten... als je durft! Kom op maandagvoormiddag in de krokusvakantie langs en geniet samen met je (klein)kindjes van dit mooie verhaal over (gekke) vrienden maken en zorgen voor de natuur.

  • maandag 24 februari 2020 (krokusvakantie!)
  • 10.00 - 10.45 uur in de bib
  • voor kleuters + 1-2 leerjaar
  • gratis inschrijven

Avontuur in de Letterschuur

Op zaterdagnamiddag 7 maart is er Avontuur in de Letterschuur. Kinderen (8+) zijn doorlopend welkom om alleen of in een groepje codes te kraken met tablets. Welk groepje is er het snelst en wint een leuke prijs?

tablets

Kunst in de bib (geannuleerd wegens corona)

We gaan natuurlijk ook met z’n allen de kunstzinnige toer op! Wie in het 1ste, 2de, 3de of 4de leerjaar zit, kan op zaterdagvoormiddag 21 maart komen genieten van een gezellig voorleesverhaal waarna we creatief aan de slag gaan met bekende boekenpersonages. Ondertussen gaan de oudere kinderen (5de en 6de leerjaar, 1ste en 2de middelbaar) aan de slag met de snijplotter en warmtepers en ontwerpen zelf kunstige bibzakken!

Totebag (1).jpg

Alle activiteiten zijn helemaal gratis! Wel vragen we je om vooraf in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt.