Jeugdboeken maand!

JBM

Helden en schurken!

Tijdens de maand maart zetten we de jeugdboeken in de kijker! We vragen aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Elk jaar staat er een ander thema centraal. In 2022 is dit het thema Helden en Schurken

We hebben het over helden en antihelden, idolen en iconen, schurken en schelmen. Over goed en kwaad en de grijze zone ertussenin. Over helden die soms schurken worden en omgekeerd. Over alledaagse heldinnen zoals oma's maar ook over de avonturen van moedige ridders en sluwe schurken.

 

Activiteiten in de bib!

Zoals elk jaar nodigen we graag verschillende jeugdauteurs en -illustratoren uit voor de scholen: Benjamin Leroy, Marijke Umans en Kristien Dieltiens komen langs en vertellen over hun boeken. 

We organiseren ook verschillende activiteiten voor de jongeren, de link vind je bovenaan deze pagina!

  • Verteltheater op maandag 28 februari voor kinderen van 3-7 jaar met Uiltje Oet als held van het verhaal
  • Knutselvoormiddag op zaterdag 19 maart voor kinderen uit het lager onderwijs waarbij we onze eigen superheld attributen maken
  • Speurtocht in de bib: de hele maand lang tijdens de openingsuren kan je op zoek naar helden en schurken!

 

Boekentips!

De hele maand maart inspireert de bib je met mooie kinder- en jeugdboeken. Je vindt hieronder enkele inspirerende lijstjes per leeftijdscategorie. Veel boekenplezier!!

Zin om te kleuren? Dan kan je de kleurplaten van deze editie downloaden en er je eigen persoonlijke versie van maken!

jbm