Fundels

Leesplezier op een andere manier!

Fundels tovert bestaande prentenboeken en AVI-boeken van Vlaamse en Nederlandse uitgeverijen om tot een digitale bundel vol fun. Fundels lezen op de tablet is de ideale activiteit tijdens schermpjestijd, alleen of met een (groot)ouder erbij. Lees ze gratis via jouw Mijn Bibliotheek-profiel. Zo komt je kind even tot rust na het buiten spelen of wandelen, of onderweg in de auto, trein of bakfiets. Fundels lezen kan altijd en overal!

fundels

 

Met de digitale kinderboekjes van Fundels kan je kind ontspannen en tegelijk spelenderwijs leren.  Er bestaan zowel digitale prentenboeken als AVI-boeken. De boekjes hebben educatieve waarde en worden trouwens veel gebruikt in het kleuter- en lager onderwijs. 

Je kan Fundels downloaden op je pc, je tablet of je smartphone

Als lid van onze bib kan je elk jaar 7 gratis uitleningen doen: elk boekje mag je 4 weken houden. Dit kan zowel bij de prentenboeken als bij de AVI-boeken. Tijdens schoolvakanties komen er per vakantieweek 2 extra uitleningen bij, met een maximum van 12 in de zomer:

  • Herfstvakantie: 2 extra
  • Kerstvakantie: 4 extra
  • Krokusvakantie: 2 extra
  • Paasvakantie: 4 extra
  • Zomervakantie: 12 extra 

In totaal kan je dus tot 31 Fundels uitlenen op een jaar.

Fundels prentenboeken

fundels

voor kinderen van 3-7 jaar

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten.

Fundels AVI-boeken

fundels

Voor kinderen van 6-10 jaar

Lezers oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen. Leuke avi-genormeerde en andere leesboekjes worden aangeboden in een digitaal platform. Er is een volgsysteem voorzien voor leerkrachten, zorgjuffen en logopedisten.