Muzikale vertellingen voor jonge kinderen

Kom tijdens de krokusvakantie samen met het hele gezin genieten van muzikale feestvertellingen in de bib. In een knus decor vertelt Tina samen met haar compagnon de accordion feestelijke verhalen voor jonge kinderen. Geniet met het hele gezin van dit gezellige en muzikale moment. De verhalen richten zich op kleuters en kinderen uit de eerste graad van het lager, maar ook jongere of oudere ...

Quand
maandag 15 februari 2021

Stop-motion Feest in Boekenland!

Tijdens de Jeugdboekenmaand gaan we met 10-14 jarigen ook de creatieve toer op! In deze workshop maken we een personage uit een bekend jeugdboek en maken er nadien een feestelijke stop-motion film van! Het filmpje zal gedurende de hele jeugdboekenmaand te zien zijn in de bib!

Quand
zondag 7 maart 2021

Tommie en de torenhoge taart!

Tijdens de Jeugdboekenmaand gaan we met 6-10 jarigen ook de creatieve toer op! We maken kennis met ‘Tommie en de torenhoge boterham’. Aangezien het thema van deze Jeugdboekenmaand FEEST is, zullen wij van de boterham een torenhoge taart maken! Na het beluisteren van het verhaal, kan iedereen een eigen feestelijke torenhoge taart bouwen en versieren.

Quand
zondag 7 maart 2021

Maak je eigen button!

Jaarlijks zetten we tijdens de maand maart de jeugdboeken in de kijker! Tijdens de jeugdboekenmaand 2021 staat het thema ‘feest’ centraal. Op zaterdagnamiddag 7 maart kan iedereen doorlopend tussen 14.00 en 16.00 uur langskomen om in een tiental minuutjes een eigen leuke button te ontwerpen. Teken of kleur je favoriete boekenheld en maak een feestelijke button voor op je boekentas, schoenveter ...

Quand
zaterdag 20 maart 2021

Avontuur in de Letterschuur!

Ga tijdens de Jeugdboekenmaand alleen of met vrienden op zoek naar de verborgen codes in de bib! Op zaterdagnamiddag 7 maart is er Avontuur in de Letterschuur. Kinderen (8+) zijn doorlopend welkom om alleen of in een groepje codes te kraken met tablets. Welk groepje is er het snelst en wint een leuke prijs?

Quand
zaterdag 20 maart 2021