E-boeken

E-boeken in de bib is lezen op een e-reader van de bib, op je eigen tablet of smartphone.

'E-boeken à la carte', zo heet het e-boek project dat de bibliotheek midden maart 2014 lanceerde om iedereen de kans te geven kennis te leren maken met e-boeken. 

e-reader

De bibliotheek beschikt over 20 e-readers en zo'n 700 e-boeken die kunnen worden ontleend. Je hoeft niet de minste technische kennis te hebben om met onze e-boeken aan de slag te gaan ... de bib zet je immers op weg.

Wie in de zoekbalk van de catalogus de opdracht 'format:e-boek' intikt vindt alvast alle e-boeken die je in De Letterschuur kunt uitlenen. Hierna kun je ook nog verder verfijnen op bijvoorbeeld jaartal, onderwerp (bvb. Wereldoorlog I) of auteur (bijvoorbeeld Montefiore). Uit dit aanbod maak je een keuze tussen de e-boeken die niet zijn uitgeleend (ieder e-boek mogen we slechts één keer tegelijkertijd uitlenen). Die keuze maak je vervolgens kenbaar bij het bibpersoneel (dat doe je best per mail: bibliotheek@zonnebeke.be). Wij maken dan een e-reader voor je klaar die je 1 werkdag later (pas op: zaterdag is GEEN werkdag)  kunt afhalen in de bib. Je betaalt hiervoor 50 cent per boek (zelfde tarief als een reservatie) en je kunt de uitleentermijn van zowel de boeken als de e-reader 1 keer (gratis) verlengen. We plaatsen tot 10 boeken op 1 e-reader, zo kunnen ook grote lezers een vakantie lang zorgeloos en zonder veel gesleur 'boeken' verslinden.

KLAAR OM E-BOEKEN TE KIEZEN? Maak het jezelf (en de bib) gemakkelijk en bekijk één van deze handleidingen: pdf presentatie demofilmpje*