Livre
Néerlandais

De gouden lelie

Richelle Mead (auteur), Carolien Metaal (traducteur)

De gouden lelie

Richelle Mead (auteur), Carolien Metaal (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
De jonge alchemiste Sidney (ik-figuur) woont op een kostsschool in Palm Springs. Daar moet ze Jill, een Moroiprinses, beschermen tegen een aanval van vampiers. Maar dan wordt Sidney verliefd op een vampier. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Vampiers
Sujet supplémentaire
Griezelverhalen, GRI, Griezel, Griezelverhaal
Titre
De gouden lelie
Auteur
Richelle Mead
Traducteur
Carolien Metaal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The golden lily
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Full Moon, 2013
443 p.
ISBN
9789048818617 (paperback)

Commentaires

Acht jaar na de eerste ‘Twilight’-roman lijkt de bezwering die vampiers over jeugdboekenschrijvers hebben uitgesproken nog niet uitgewerkt. Nog steeds verschijnen aan de lopende band nieuwe variaties op het bloedzuigerthema. Een van de meer genietbare daarvan is de ‘Alchemisten’-reeks van Richelle Mead, een spin-off van haar succesreeks ‘Academicus vampyrus’, waarvan het eerste deel in 2014 in de filmzalen te zien is. De gouden lelie, het tweede deel van ‘De alchemisten’, speelt zich af in dezelfde, door Roemeense folklore geïnspireerde wereld, bevolkt door de verrassend sympathieke Moroi (sterfelijke vampiers), bloeddorstige Strigoi (onsterfelijke vampiers) en dappere Dhampirs (halfbloed vampierenhoeders). De heldin, de negentien jaar oude Sydney Sage, is een alchemist belast met de bescherming van Moroiprinses Jill, die ondergedoken zit op een mensenschool in het zonovergoten Palm Springs. Zoals het een gedisciplineerde alchemist betaamt, kwijt ze zich met toewijding van haa…Lire la suite
Sydney, een jonge Alchemiste, heeft tot taak om Jill, een Moroiprinses, te beschermen tegen een aanval van vampiers. Ze wonen met nog anderen, waaronder de Maroi en de Stigroi op een gewone kostschool in Palm Springs. Sydney vat haar taak serieus op, maar als ze verliefd wordt op een vampierjongen krijgt ze het moeilijk. Tweede deel uit de serie 'De alchemisten'; vervolg op 'Bloedverwanten'*. De titel verwijst naar een teken dat Alchemisten op hun wang hebben geëtst. In de ik-vorm geschreven, goed vertaald verhaal vol vaart en met veel gebeurtenissen; desondanks blijft het goed te volgen, al had het het wel iets korter gekund. Een enkele onduidelijkheid: Adrian, op wie Sydney verliefd wordt, is in het begin een Moroi en aan het eind een vampier. Morele vraagstukken worden niet ontweken en ook verliefdheden, spanning en avontuur maken van dit boek een aantrekkelijke pageturner voor de doelgroep. Deel drie zal er zeker komen. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Richelle Mead

Richelle Mead, née le 12 novembre 1976 dans l'État du Michigan, est une écrivaine américaine. Elle est surtout connue pour sa série Vampire Academy.

Biographie

Elle est originaire du Michigan, mais elle vit aujourd'hui à Seattle, où elle travaille sur ses trois séries à temps plein.

Avant de devenir écrivaine, elle a obtenu un diplôme en arts libéraux de l'université du Michigan, d'une maîtrise d'histoire des religions de l'université de Western Michigan et une maîtrise en enseignement (Middle & High School anglais) de l'université de Washington. C'est d'ailleurs lors d'une classe universitaire en folklore slave qu'elle découvre l'existence des moroï, strigoï et dhampirs, trois créatures qui serviront de matière première à sa série Vampire Academy.

Œuvres…En lire plus sur Wikipedia