Crazy Wednesday - initiatie cyclocross

When
woensdag 22 januari 2020

Ruben Mersch - De Rationeelste mens ter wereld

Met veel gevoel voor ironie en een meeslepende blik van verwondering houdt Ruben Mersch de werkelijkheid tegen het licht. De werkelijkheid zoals we ze zien en zoals ze echt is. Deze lezing sluit aan bij het boek Oogklepdenken en bij zijn columns in De Standaard.

When
donderdag 20 februari 2020

Tekenen met verschillende materialen

In deze cursus ga je aan de slag met allerhande materialen zoals pen en inkt, marker, balpen, … Je leert een mooie kruisarcering aan om tonale waarde op objecten weer te geven.

When
Van 7 maart 2020 tot 4 april 2020

Geschiedenis van Zonnebeke

Geschiedenis van Zonnebeke met aansluitend een beklimming van de kerktoren met uitzicht over Zonnebeke by night. Volgende onderwerpen komen tijdens de lezing aan bod: • Als inleiding een toelichting bij Horizon 2025, een provinciaal project waarbij diverse uitkijkpunten in de provincie gerealiseerd werden. Onze kerktoren is daar een van. • Het landschapsonderzoek dat de basis was voor de ...

When
donderdag 26 maart 2020

Steffi Vertriest: De gezonde goesting

Iedereen wil gezond eten, maar hoe pak je dat precies aan? En wat is nu echt gezond en wat zijn fabeltjes? Steffi Vertriest legt uit hoe je de juiste keuzes maakt en waarop je moet focussen. Tegelijk maakt ze komaf met een aantal gangbare ideeën, zoals ‘alles met mate is het beste’. De teneur van haar filosofie is dat je zelf een grote impact kan hebben op je gezondheid – gezond leven is dus ...

When
dinsdag 28 april 2020

Bart Kerremans: Amerikaanse verkiezingen

op 3 november 2020 staan de 59e presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten gepland. Naar aanloop van deze verkiezingen nodigen we KULeuven-prof en Amerikakenner Bart Kerremans uit.

When
donderdag 7 mei 2020