Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een organisatie van Stichting Lezen, die de schoolgaande jeugd wil stimuleren om te lezen. Vanuit onze bibliotheek organiseren we een KJV-werking voor de kinderen die in Zonnebeke naar school gaan.

KJV

KJV

De bedoeling van de KJV is dat de kinderen elk 8 boeken, specifiek voor hun leeftijdscategorie, lezen tussen oktober en april. Tijdens het lezen houden we een leesdagboek bij. Op geregelde tijdstippen komen we samen in de bib om de gelezen boeken te bespreken. Nadat de juryleden alle boeken hebben gelezen, kunnen ze hun stem uitbrengen. Eens alle stemmen over heel Vlaanderen zijn verzameld, worden de beste boeken bekroond. Als beloning voor het vele werk is er op het einde van het leesjaar een plezierig Boekenfeest!

 

Bijeenkomsten

De juryleden komen per leesgroepje een aantal keer samen in de bib van Zonnebeke om samen te praten over boeken. Dit jaar start de bib met 3 leesgroepen:

  • Groep 2 = leerlingen van 2de lj
  • Groep 3 = leerlingen van 3de en 4de lj
  • Groep 4 = leerlingen van 5de en 6de lj

Tijdens elke bijeenkomst nemen we uitgebreid de tijd om (aan de hand van de leesdagboeken) te praten over boeken en de gelezen boeken te bespreken en beoordelen. Daarna gaan we per groepje creatief aan de slag. Tot slot bekijken we samen al eens de nieuwe boeken voor de komende periode en overlopen we het ruilschema. 

Bekijk hier de winnaars van KJV 2018-2019!

Deelnemen?

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de bijeenkomsten of als internetjury aan de slag te gaan, neem dan contact op met elien.veys@zonnebeke.be. Telkens in de maand september worden de groepjes samengesteld.

kjv