Onze bib organiseert verschillende voorleesmomenten doorheen het jaar.

voorlezen

Voorleesweek 2019

Tijdens de jaarlijkse voorleesweek in november wordt er extra aandacht gegeven aan voorlezen. Dit jaar is het thema 'voorleesrituelen'. We starten de week met een voorleesontbijt met heerlijke pannenkoeken op zaterdag 16/11 en sluiten de week af op vrijdag 22/11 met slaapverhaaltjes. Alle info op voorleesweek-pagina!

Jeugdboekenmaand 2020

De maand maart staat elk jaar in teken van jeugdboeken. De bib organiseert auteurslezingen voor de scholen en verschillende activiteiten en voorleesmomenten voor de jeugd. Het thema voor de Jeugdboekenmaand 2020 is 'kunst'. Meer info volgt later!

Boekstartdag 2020

Onze bib doet mee met Boekstart, een project waarbij we jonge ouders en hun kinderen willen laten genieten van boeken. Dit is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van het kindje, maar samen in een boek kijken is vooral heel fijn en gezellig. Het is goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten. Kom gerust eens neuzen tussen de knisperboekjes, kartonboekjes, badboekjes en voorleesverhalen. Maak van boekentijd een moment voor jou en je kindje. Samen lezen is leesplezier voor twee! Zaterdag 16 mei 2020 is Vlaamse Boekstartdag. Reserveer alvast deze dag in jouw agenda! Voorlezen en andere activiteiten voor onze allerjongsten staan alvast op het programma!