Elders lenen

Je zoekt een titel die niet in onze collectie zit? Gebruik InterBibliothecair Leenverkeer (IBL) om te kijken in welke bib in je buurt het materiaal beschikbaar is, of laat materialen eventueel overkomen uit een andere openbare bib in Vlaanderen.

ibl

 

Hoe werkt het

Materialen uit andere openbare bibliotheken kan je zelf aanvragen (= reserveren in een andere bib) via Mijn Bibliotheek. Elke reservatie bij een openbare bibliotheek kost € 2. 

 

Voorwaarden:

 

Procedure:

  1. Surf naar de online catalogus zonnebeke.bibliotheek.be en zoek de titel die je wil. Als die niet in de collectie van bib Zonnebeke aanwezig is, krijg je te zien welke bibliotheken het materiaal wel hebben. 
  2. Klik op de knop 'Laat een exemplaar brengen' om de reservatie-aanvraag te starten. 
  3. Als de gevraagde titel goedgekeurd werd (= materiaal is beschikbaar en wordt per post opgestuurd door de andere bibliotheek), krijg je hiervan een bevestiging. Via Mijn Bibliotheek kan je steeds het verloop van je reservatie volgen.  De normale leveringstijd is ongeveer een week, maar kan niet gegarandeerd worden. De titel kan immers uitgeleend of gereserveerd zijn in de andere bibliotheek en de verzending kan vertraging oplopen.
  4. Je ontvangt een mail zodra je het materiaal kan ophalen. Afhalen kan aan de onthaalbalie van bibliotheek Zonnebeke tijdens de openingsuren. We raden aan om het materiaal zo snel mogelijk te komen afhalen. De uitleenvoorwaarden zijn dezelfde als die voor materialen uit onze eigen bib.

Je kan hier ook een demofilmpje vinden!

Lukt het niet om het online aan te vragen. Geef de titelinformatie aan de baliemedewerker in de bib of mail je verzoek door naar bibliotheek@zonnebeke.be.