E-boeken

De bibliotheek in je broekzak!

In onze bib kan je digitaal lezen via 'E-boeken à la carte' op een e-reader van de bib, of via 'E-boeken cloudLibrary' op je eigen e-reader, tablet, smartphone of pc.

E-boeken à la carte

e-book

op een e-reader van de bib

Dit e-boek project lanceerde onze bibliotheek in 2014 om iedereen de kans te geven kennis te leren maken met digitaal lezen. We beschikken over een zorgvuldig samengestelde collectie. Je hoeft niet de minste technische kennis te hebben om met onze e-boeken aan de slag te gaan ... de bib zet je immers op weg.

E-boeken cloudLibrary

e-boeken

op je eigen toestel

Sinds midden september 2020 is er een extra collectie e-boeken die je kan ontlenen op je eigen toestel (tablet, smartphone, pc en meest courante e-readers). Je kan telkens 2 e-boeken voor een termijn van 6 weken ontlenen. Na de uitleentermijn, verdwijnen je boeken vanzelf op je toestel.

Hoe zie je het verschil tussen de 2 soorten e-boeken?

Je herkent e-boeken in de catalogus met het icoon 'e-boek'.

Door op 'details' te klikken kan je zien of het via 'cloudlibrary' is (= eigen e-reader) of niet (= e-reader via de bib).

e-boeken

 

e-boeken
  • Met eigen e-reader: Via 'cloudlibrary' zie je of er een exemplaar aanwezig is. Met de knop 'e-boek ontlenen' kan je het ontlenen op je eigen e-reader. Als er een exemplaar niet beschikbaar is, kan je het kosteloos reserveren.
     
  • Met e-reader uit de bib: De exemplaren waar er staat 'in de bib' of waar er niets bij staat (dus geen cloudlibrary) kan je ontlenen via een e-reader van de bib. Je hoeft dan niet op de blauwe knop 'reserveer' te klikken, maar je mailt de titels van de gewenste boeken gewoon door naar bibliotheek@zonnebeke.be. Wij maken dan alles voor je klaar!

Bij bovenstaand voorbeeld kan je het e-boek zowel uitlenen via de bib als met je eigen e-reader. Dit is niet bij alle e-boeken zo. Let er dus steeds goed op als er 'cloudlibrary' bij staat of niet.