Boek
Nederlands

Trippelende tijger

Philippa Leathers (auteur), Jesse Goossens (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleine Tijger wil net zo snel, stil en angstaanjagend zijn als zijn grote broer. Alle dieren zeggen dat hij daarvoor te klein is. Kleine Tijger sluipt door het woud op zoek naar een dier dat hij kan laten schrikken. Zal het hem lukken? Prentenboek met zachtgekleurde, humoristische illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Tijgers, Dieren
Titel
Trippelende tijger / tekst en illustraties Philippa Leathers
Auteur
Philippa Leathers
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The tiptoeing tiger
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789047709633 (hardback)

Besprekingen

Kleine Tijger wil net zo snel, stil en angstaanjagend zijn als zijn grote broer. Om zich te bewijzen trippelt hij zachtjes door het woud op zoek naar een dier dat hij kan laten schrikken. Ook al lachen zijn broer, het everzwijn, de olifant en de apen om hem, en is hij klein en onhandig: het moet lukken! Dan ziet hij een kikker bij de vijver... Heerlijk prentenboek met een vriendelijk verhaal over een tijgertje dat met humor aanvaardt, dat alleen hijzelf schrok van zijn eigen reflectie in het water. Het gaat over acceptatie, veerkracht en leren dat je jezelf mag zijn. De eenvoudige, vermakelijke tekst is afgedrukt in de witte of lichtgetinte delen van de (dubbele) paginagrote illustraties. De charmante tekeningen in waterverf en potlood laten aandoenlijke dieren zien met menselijke gelaatsuitdrukkingen. Het kleurgebruik is zacht en fris. Soms is Kleine Tijger op een afbeelding meermaals te zien, om nadruk te leggen op zijn sluipende bewegingen. Vanaf ca. 4 jaar.

Trippelende tijger

Kleine tijger heeft een plan. Hij wil namelijk de dieren in het bos de stuipen op het lijf jagen. Hij wil en zal een dier vinden dat hem heel angstaanjagend vindt. Hij gaat met goede moed op stap en begint met het everzwijn. Een leuk verhaal vol humor. De invallen van een tijgerjong dat, naar het voorbeeld van zijn ouders, heel het dierenvolk wil doen schrikken, zijn hilarisch. Hoe hard hij ook probeert, er is niemand die moeite doet om op te kijken als hij passeert met zijn capriolen en zotte gebaren. Op het einde wacht hem een grote verrassing en schrikt hij zelf heel erg. Hij ziet namelijk in het water zijn eigen spiegelbeeld maar denkt een andere tijger te zien, een die hem wil doen schrikken.

Treffend verhaaltje over groot willen zijn en stoerdoenerij. De illustraties zijn vrolijk, de dieren herkenbaar en met veel expressie afgebeeld. Het verhaal heeft een mooie spanningsboog en een verrassend einde. Kleuters vanaf twee jaar zullen er veel plezier aan beleven.

Lees verder