Boek
Nederlands

Black friday

Maren Stoffels (auteur)
+1
Black friday
×
Black friday Black friday
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ris en Megan (18, afwisselend ik-persoon) zijn lid geworden van studentenvereniging Veneris Dies Nigra. Ze twijfelen geen moment om mee te doen aan de ongroening. Maar de laatste dag van de ontgroeningsweek, de beruchte Black Friday, heeft noodlottige gevolgen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Studentenleven
Titel
Black friday
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
201 p.
ISBN
9789025879501 (paperback)

Besprekingen

Megan en Ris (18) doen mee aan de ontgroening van studentenvereniging Veneris Dies Nigra. De ontgroening is berucht, maar wie volhoudt heeft vrienden voor het leven. Megan en Ris hebben ieder een andere reden om mee te doen, maar geven allebei alles om de week door te komen. Het hoogtepunt is de laatste dag, de Black Friday. Deze dag heeft noodlottige gevolgen voor zowel Megan als Ris. Hoe zal de ontgroening eindigen? Spannende roman van Stoffels (1988), bekend van boeken als ‘Dreadlocks & lippenstift’ (2005) en ‘Escape Room’* (2017). Het verhaal wordt afwisselend in de ik-vorm verteld vanuit het perspectief van Megan en Ris, met beeldende beschrijvingen en zorgvuldig opgebouwde spanning. Het verhaal is realistisch en overtuigend en de personages worden mooi uitgelicht. De plot is zeer verrassend. Spannend verhaal over een zeer actueel thema. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

In 2006 behaalde Stoffels haar mavodiploma. Al sinds groep 6 (9 jaar) schrijft ze verhaaltjes. Zo ging haar eerste (onuitgebrachte) boek over een Inuit-kind dat zijn vader zoekt. Ze begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken.

Doorbraak

Op haar 15e besloot Maren haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & P…Lees verder op Wikipedia