boekstartdag 2020

Leesplezier voor de allerjongsten onder ons!

Op Boekstartdag zetten we onze bib helemaal in teken van baby's, peuters en kleuters! Omwille van de coronamaatregelen maken we er nu een digitale boekstartdag van. Je vindt hier alvast heel wat inspiratie en leuke filmpjes. En op 29 november is iedereen welkom voor de 'live' boekstartdag in de bib!

TILDE VERTELT ...

Tilde (van Wonderling Verteltheater) vertelt een verhaaltje met extra aandacht voor de allerjongsten :-)


BOEKJES IN ONZE BIB

We tonen je graag waar je de boekjes voor de allerkleinsten in onze bib kan vinden.

Enkele boekentips voor onze allerkleinsten:

Waar is iedereen?

Waar is iedereen?

Waar is iedereen?’, vraagt eend zich af. Wat ruist er door het struikgewas en wie woont er in de paddenstoel? Wie rijdt er met de auto en wie waakt er onder het bed? Als je het flapje optilt, kom je te weten wie er zich heeft verstopt. Een origineel zoekboek met veel grapjes, ook voor de volwassen mee-lezer!

bekijk in catalogus

Baby ziet: bloemen!

Bloemen

Dit leporelloboekje staat op voor- en achterzijde vol kleurrijke bloemen met doorkijk-kleurenfilters in geel, blauw of rood. Enkel de laatste bloem heeft geen kleurenfilter maar een spiegel!

Geheel tekstloos én bovendien in stevig karton! 

bekijk in catalogus

Ha! Een wipwap!

Boek: Ha… Een wipwap! Cover: Olifantje op de wip.

Olifant stapt op de wipwap, maar wippen gaat niet in je eentje. Zal het lukken als de pinguïn erbij komt? En ook de aap, de struisvogel, de krokodil, de giraf en het nijlpaard? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties.

bekijk in catalogus

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Boek: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Cover: kip met twee bloemen

Niets is wat het lijkt in dit telboekje: ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is één donut. Of is het … één grote kat, met een staart die lijkt op een donut. Zie ik één groene appel, of zijn het twee krokodillen? Een vrolijk en speels telboekje waarin elk voorwerp verandert.

bekijk in catalogus

TIPS VOOR THUIS

Ook thuis kun je plezierige boeken-activiteiten met je kleintje doen! Ben je graag een beetje creatief, dan kun je hier alvast wat inspiratie opdoen! 

boekstart

BOEKEN EN BABY'S? NATUURLIJK!

Je kan je kindje al heel vroeg laten kennismaken met boekjes. Benieuwd wat je al kunt doen met baby's en boekjes? Ontdek het in deze filmpjes!

 

NEDERLANDS - EERSTE MAANDEN from Iedereen Leest on Vimeo.

NEDERLANDS - ENKELE MAANDEN from Iedereen Leest on Vimeo.

NEDERLANDS - ROND 1 JAAR from Iedereen Leest on Vimeo.

NEDERLANDS - ROND 2 JAAR from Iedereen Leest on Vimeo.

NEDERLANDS - 2,5 JAAR from Iedereen Leest on Vimeo.


NOG MEER TIPS!

Als lid van onze bib krijg je gratis toegang tot Fundels, waarbij boeken worden omgetoverd tot digitaal plezier! Verder ontdek je ook nog boekentips rond het thema van 'Week van de opvoeding'.

boekstart

Fundels

Fundels prentenboeken tovert bestaande prentenboeken om tot een digitale bundel vol fun. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten voor jonge kinderen.

Ontdek het hier!

Boekentips 'opvoeden is geen wedstrijd'

Opvoeden is geen (wed)strijd. Dit is het thema van de 'Week van de opvoeding'. Iedereen Leest verzamelde boekentips. Over de strijd rond slapen en eten. Over het eigen willetje van kinderen. En meer!

Bekijk de lijst

Online theater

Wonderlijke, spannende of knotsgekke theatervoorstellingen voor kleuters (maar eigenlijk zijn ze voor iedereen) bekijk je gezellig samen online.

kijk hier