Nu ook leesplezier voor onze allerjongsten in de bibliotheek met Boekstart!

boekstart

Project

Met het project ‘Boekstart’ willen we jonge ouders en hun kinderen laten genieten van boeken. Dit is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van het kindje, maar samen in een boek kijken is vooral heel fijn en gezellig. Het is goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten. 

Aanbod

Onze bib heeft heel wat voor de allerkleinsten onder ons: knisperboekjes, badboekjes, kartonboekjes, aanwijsboekjes, voorleesverhalen ... Ga gezellig op zoek in onze kinderafdeling. Maak van boekentijd een moment voor jou en je kindje. Samen lezen is leesplezier voor twee!

En als je dan toch in de bib bent, vergeet dan ook jezelf niet. We hebben boeken en tijdschriften van opvoeden tot tuinieren. En natuurlijk ook romans en films, voor als je je even wil ontspannen!

Ontdek hier een greep uit ons aanbod.

Boekstart-dag elk jaar in mei

Jaarlijks organiseert onze bib in mei een Boekstart-dag. Op deze dag wordt de bib omgetoverd tot een heus boekenparadijs voor de allerjongsten. Kom samen met je kleintje langs en ontdek wat onze bib allemaal te bieden heeft voor baby’s en peuters. Grote broer en zus zijn natuurlijk ook welkom! Geniet samen van voorleesverhalen, live Tik Tak, kinderliedjes en krijg heel wat tips rond boeken en kleine kinderen!

> De editie van 16 mei 2020 wordt verplaatst naar de Voorleesweek in november.

 

Groeimeter

Ontdek met onze Boekstart-groeimeter hoeveel plezier je met baby's en peuters aan boeken kan beleven. Je ziet er welke boekjes bij welke leeftijd passen en wat je er samen mee kan doen. Bovendien kan je per leeftijd een QR-code scannen en zo een inspirerend filmpje bekijken.

groeimeter.png