helpt de bib je graag op weg!

leesplezier

Of je nu dyslectisch bent, een visuele beperking hebt of nooit goed hebt leren lezen, onze bib wil graag iedereen de kans bieden om te kunnen genieten van verhalen.

Luisterboeken

Via de Luisterpuntbibliotheek kan je bij ons gratis online luisterboeken downloaden. Geniet zo thuis met je smartphone of tablet van een spannende triller of een echte klassieker. Vele luisterboeken kun je ook als cd uitlenen. Let op: dit aanbod is enkel voor mensen met een leesbeperking. Meer info.

Grootletterboeken

De naam zegt het al: de gebruikte letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans. Maak je keuze in de mooie collectie van onze bib. Meer info.

E-boeken

E-boeken kun je lezen via een e-reader. Het is handig omdat je het beeld eenvoudig kunt vergroten. Op die manier heb je een heel ruim aanbod om te lezen! De bibliotheek beschikt hiervoor over 20 e-readers en zo'n 700 e-boeken die kunnen worden ontleend. Je hoeft niet de minste technische kennis te hebben om met onze e-boeken aan de slag te gaan ... de bib zet je immers graag op weg. Meer info

Bib aan huis

Lukt het je niet om tot in de bib te komen, dan kun je een beroep doen op onze dienst 'bib aan huis'. Meer info.

 

Bekijk hier onze recentste aanwinsten e-boeken en grootletterboeken!