KLAPZ!: Heksen / Hetze

KLAPZ! sluit de vertelzomer af met een avond rond heksen! 

Heksen bestaan! Meer dan 400 jaar geleden dansten ze al rond in de bossen en in de hoofden van de mensen. In hun blootje, als katten op hun achterste poten en in het gezelschap van den duvel. Deze verhalen én verhalen over de heksenvervolging komen nu weer tot leven. Gruwelijk en naargeestig maar zeer reëel in een tijd waarin het gevaarlijk was om anders te zijn. Iets wat we helaas nog altijd het geval is.

Veerle Ernalsteen brengt sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Steeds met humor en deugnieterij verteld, met emotie en plezier en in interactie met het publiek..

Lisette Oosterbosch (Nl) houdt zich bezig met de oude vertelkunst. Ze vertelt uitbundig, interactief, ingetogen of in dialect.

Op deze avond mochten onze Beselaarse vertellers Karin Vandenabeele en Karina Verhelle niet ontbreken. Beiden kregen heksenverhalen en -legenden met de moedermelk binnen en maken deel uit van de plaatselijke vertelgroep Solfer & Salpeter.

Locatie: bij Piet Hooijmans en Karina Verhelle, Spilstraat 50, 8980 Beselare.

Inschrijven vooraf.