Fototentoonstelling in De Letterschuur

In De Letterschuur loopt momenteel een tentoonstelling met foto’s van Christine Samyn en Geert Vercamer, beiden uit onze gemeente. Geert werkte vroeger mee aan de gemeentelijke website en later aan rondomons.be waar hij fotoreportages maakte van activiteiten en evenementen in onze gemeente.

In hun tentoonstelling in de bib laten Christine en Geert ons nu vooral kennismaken met hun natuurfoto’s: fauna, flora, paddenstoelen, al dan niet macro. Daar komt dan wel eens een ander onderwerp tussen.

De interesse van Geert voor fotografie ontstond op zijn reizen. Door erover te lezen en door wat hij las in de praktijk ook toe te passen, groeide zijn liefde voor de fotografie. Christine werd uiteindelijk ook door de microbe gebeten. Waar ze aanvankelijk naar foto’s keek, waagde zij zich op een bepaald ogenblik ook aan het zelf foto’s maken. Samen begonnen ze workshops te volgen en sloten zich aan bij een natuurfotografieclub. De natuurfotografie boeit hen door de verrassing die telkens weer ontstaat als je echt rondom je heen begint te kijken. Ze omschrijven het als een perfecte vorm van vertragen en tot rust komen. “Fotograferen leert je bewuster kijken. Zo merk je, ook zonder camera, al gemakkelijker een mooie lichtinval op. Door lid te zijn van een club krijg je feedback op je werk, leer je van anderen. Bovendien krijg je al eens een opdracht waarbij je je grenzen verlegt. Daardoor groei je als fotograaf”, aldus Christine en Geert.

Hun foto’s waren al te zien op groepstentoonstellingen in eigen gemeente maar ook buiten de gemeentegrenzen in (foto-)clubverband.

De tentoonstelling is momenteel te zien in De Letterschuur tijdens de openingsuren (opgelet: afspraakbib!).